tirsdag 13. oktober 2009

What`s going on in the world this days, ridiculous news..?

#1:  USA-president Barack Obama får Nobels fredpris.

Fredag 9. Oktober, kl: 11:00 offentliggjorde Nobelkomitéen, ved leder Thorbjørn Jagland at Nobels fredprisvinner 2009 er USA`s president Barack Obama, som ble innsatt som president 20. januar i år!



















Årets Nobels er den 89. i rekken. Det var 205 nominerte i år.
Nominert sammen med Obama var Bl. a:










Den kinesiske menneskerettighetsaktivisten Hu Jia, den colombiske politikeren Ingrid Betancourt som ble bortført av FARC-geriljaen i 2002, Zimbabwes statsminister Morgen TsvangiraiSima Samar som leder Afghanistans uavhengige menneskerettighetskommisjon, og den russiske menneskerettighetsforkjemperen Svetlana Gannusjkina...for å nevne noen!

Les Nobelkomitéens begrunnelse for utdelingen på denne linken.

Hmm..hva tenker jeg om dette? Ikke i tvil om at Obama er en diggbar mann, men Nobels fredspris ansees å være verdens mest prestisjetunge pris. Mon tro hva Alfred Nobel selv hadde syntes om Jaglands beslutning? Nei må nok si meg enig med USA-ekspert Alf Thomas Tønnessen her: "- Jeg hadde kanskje trodd at komiteen ville vente litt. Det hadde kanskje vært mer naturlig å gi den senere, dersom han lykkes i Midtøsten". Jepp -da hadde prisen veiet tyngre, og intensjonen er vel å belønne godt utført arbeid, noe som er ganske vagt her i og med at Obama ble innsatt som president i Januar i år.

Les også dette skrevet av Yoni Brenner: 
http://www.nytimes.com/2009/10/11/opinion/11brenner.html?_r=1
If conventional adjectives fail to convey the emotions one experiences at receiving a peace prize, invent a term :)

#2:  Missekonkurranse for plastisk kirurgi.

Under en oppsiktvekkende missekonkurranse, ble Miss Plastic Hungary 2009 kåret nå på lørdagen i Budapest.




















De unatulige skjønnhetene viste frem sine legeskapte fordeler for hele verden under missekåringen, og
deltakerne måtte dokumentere at de faktisk hadde lagt seg under kniven og gjennomgått plastisk kirurgi.

-"Folk pleide å le av plastisk kirurgi, men det er på tide at ungarske kvinner bryr seg mer om utseendet, de er Europas vakreste, sier fotograf og misse-dommer Marton Szipa".
Vinneren, Reka Urban (22) "kunne ta med seg hjem" en ny leilighet i førstepremie.

Hva skal man si..? Jeg er glad for mine to naturlige håndfuller, selv om de kanskje ikke er like struttende når jeg er 60 år, står de i alle fall av seg selv!

#3: Tusen champagneglass spesialbestilt fra Tsjekkia.

Sirkus Sand med galleriåpning i New York lørdag, og da spares det ikke på noe..- Aune og Vebjørn Sand har brukt 70.000 kroner på nye champagneglass utformet som Marianne Aulies rumpe.





























Selv sier Aune Sand: " - Først hadde jeg tenkt til å designe glassene etter en fransk bil, men hva er vel flottere enn en gammel klassisk fransk bil? Jo, rumpa til Marianne Aulie!"

" - Det blir den største norske kultursatsingen i utlandet noensinne, sier Aune Sand til VG Nett."

Haha, what to say: Vel etter å ha sett "4-stjerners middag halv åtte" på TVN, der både Aune og Aulie gjestet programmet, kan jeg jo ikke annet enn å le litt godmodig over engasjementet til Aune, det er nesten like overdrevent absurd som at man skulle klappet en 40 år gammel jomfru på hodet å sagt "det ordner seg" :)










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar